RELAXAČNÍ ZÓNA PÍSEK

Dočasná stavba relaxační zóny v Písku reaguje na současnou pandemii - umožňuje pobyt a občerstvení lidem v exteriéru.

 

Koncepcí je optické propojení zeleně v zahradě s veřejným prostorem. Ve spolupráci se zahradní architektkou vytváří zahrada a architektura jeden celek. Samotný stánek je upozaděn, čehož je dosaženo použitím přírodních a průhledných materiálů. Konstrukce stánku je dřevěná, jeho plášť s vyklápěcími okenicemi tvoří desky průhledného dutinkového polykarbonátu. Stánek je tvarován tak, aby zejména při otevření vytvářel co nejmenší pohledovou bariéru.

 

Mobiliář zahrady je uzpůsoben lokalitě historického centra města - konstrukce z ocelových profilů jsou doplněné běleným dřevem. Stínění je mobilní, v přírodních barvách - bez nadbytečného vizuálního smogu. Jako vývěsní tabule je použita fixní část brány.

 

Zahrada doplňuje veřejný prostor - nabízí občerstvení, stín i místo pro konání menších kulturních akcí.

2004_pisek_web_Page_13.jpg



2004_pisek_web_Page_02.jpg

2004_pisek_web_Page_04.jpg

2004_pisek_web_Page_05.jpg

více z kategorie Realizace
2020
yeearArrow
2019
yeearArrow
2018
yeearArrow
2017
yeearArrow
2014
yeearArrow
2013
yeearArrow
2012
yeearArrow
2010
yeearArrow