DŮM V KOLODĚJÍCH

Návrh rodinného domu v nově vznikající zástavbě v Kolodějích, návrh navyšující stávající standard bydlení rodiny tak, aby splňoval nároky pro 5ti člennou domácnost a maximálně využil možnou kapacitu pozemku danou územním plánem.
Dům o dvou podlažích je umístěn v těžišti pozemku, ze všech stran obklopený zahradou. Půdorysně členitá stopa domu vznikla preferencí orientovat hmotu domu do krajiny směrem na západ a zároveň je ovlivněna jeho vnitřní dispozicí. Hmota se směrem od vstupu v příčném směru rozšiřuje dvěma vystupujícími částmi, které zdůrazňují různé vnitřní funkce - vstupní prostor se schodištěm, křídlo s ložnicemi, obytnou část. Dispoziční řešení vychází z nároků na soukromí a nekonfliktní každodenní provoz, důležitými parametry je vhodná orientace vzhledem ke světovým stranám a okolnímu urbanismu (silnice do Běchovic, okolní domy). Přísnou geometrii a jednolité plochy oživuje strukturovaná horizontálně rýhovaná omítka, kompozice dává jednotlivým fasádám různý charakter a navozuje tak diferenciovanou atmosféru i v jednotlivých částech zahrady. 

b0003_01 copy_low.jpg



1805_kolodeje14.jpg

1805_kolodeje15.jpg

1805_kolodeje16.jpg

1805_kolodeje17.jpg

1805_kolodeje18.jpg

1805_kolodeje19.jpg

b0007_01 copy_low.jpg

b0001_1 copy_low.jpg

b0002_1 copy_low.jpg

b0006_01 copy_low.jpg

více z kategorie STUDIE
2018
yeearArrow
2017
yeearArrow
2016
yeearArrow
2015
yeearArrow
2014
yeearArrow
2013
yeearArrow
2009
yeearArrow
2008
yeearArrow